als kemphanen tegenover elkaar staan


als kemphanen tegenover elkaar staan 1.0

( Gezegd van personen en organisaties)
elkaar vijandig bejegenen; de strijd met elkaar aangaan

Algemene voorbeelden


Het was de tweede keer dit jaar dat Palm en Interbrew, de brouwer van Lieve, als kemphanen tegenover elkaar stonden voor de rechter.

De Standaard,

In de binnenstad dronken de spelers die 's middags nog als kemphanen tegenover elkaar gestaan weer een biertje. En zo hoort het ook.

Meppeler Courant,

De grootste coalitiepartners, de PS en de VLD, stonden als kemphanen tegenover elkaar. Maar VLD–voorzitter De Gucht vindt nu dat het welletjes is geweest. Karel De Gucht: Het schaduwboksen moet stoppen. Sommigen flirten met het idee van vervroegde verkiezingen. De PS lijkt niet bang te zijn om de regering te laten vallen en daagt de coalitiepartners uit.

http://www.knack.be,

Voor mijn ogen speelde zich een knetterende ruzie af tussen de zwaarlijvige heldin en de buikige held van het zangstuk. Ze stonden als kemphanen tegenover elkaar, met roodaangelopen hoofden, omringd door een tiental anderen.

De hemelvaart van Massimo en Lui oog, Oek de Jong,

Even waren ze geen vrienden voor het leven. Even was er geen tijd voor grappen en grollen. In de afsluitende tien kilometer stonden Rintje Ritsma en Falko Zandstra als kemphanen tegenover elkaar met als inzet de Europese schaatstitel.

NRC,